Hvor stammer skikken med fastelavnsboller egentlig fra?
Med tiden blev den kristne påske erstattet af den romerske fest for Ishtar / Himmeldronningen som overskyggede den kristne påske. Mange populære skikke, som stadig efterleves i dag, stammer fra det gamle Babylon. De varme runde brød - som fx vores fastelavnsboller - eller de kager (the buns), som spises i England, er identiske med dem, som man bragte til Himmeldronningen Ishtar omkring år 500 f. Kr. De bliver allerede omtalt og betegnet, som hellige brød, omkring år 1500 f.Kr. hvor de blev ofret til guderne.
Det er disse brød, som også profeten Jeremias skriver om:
”Børnene sanker brænde, fædrene tændte ild, og kvinderne ælter dej for at bage offerkager til Himmelens Dronning” (Jer 7,18).
Da man i det 4. århundrede e.Kr. begyndte at tilbede Jomfru Maria som Himmeldronning, indførte man også, i de katolske kirker, det katolske ritual - kaldet det "ublodige offer" i form af en oblat. Rom lagde stor vægt på, at denne oblat (som af kritikere kaldes for ”oblat-guden”) - skulle være rund, Og hvorfor nu det? Fordi dette brød symboliserede solguden Tammuz.
Det kan du læse mere om her