MENIGHEDEN LYS & SALT


  • KIRKETRADITIONEN
  • BIBELSK KRISTENDOM
  • HOME
  • KONTAKT

⇐ TILBAGE



Det katolsk-babylonske pavedømme



Paven er populær som aldrig før og bliver markedsført så tolerant og altfavnende, som var han en universel hyggeonkel. Fortidens brutale overgreb på de kristne er gået i glemmebogen, hvor evangeliske kristne nærmer sig Pavedømmet – i enhedens navn - og i den tro at kirken har ændret sig. Overalt flirter kristne ledere med Rom og tager deres vranglære til sig. De har ændret sig - siges det! Men nej! Kirken er lige så blasfemisk, som altid - også i Guds øjne! For i det syn Johannes fik på Patmos, så han den fremtidige dom både over byen kaldet: ”Det store Babylon” og over "Den Store Skøge!"


På Skøgens pande stod der skrevet:


... et navn, en hemmelighed:

»Det store Babylon, moder til skøgerne og jordens afskyeligheder (Åb 17, 5)


Denne hemmelighed viser Skøgens babylonske oprindelse! For pavevæsenet er "døbt" hedenskab - den samme hedenskab, som rådede i det gamle Babylon. Kristne i fortiden var ikke i tvivl om Skøgens identitet - hende der "...sidder på de syv Bjerge" - og som har et navn skrevet på sin pande: "Babylon, den store". Denne store by - som har "herredømmet over jordens Konger” - er Rom (Åb 17,18). Ingen anden by i verden er blevet så hyldet som "byen på de syv høje". Den romerske digter Horats (65-68 f.Kr) refererer også til byen Rom, når han skriver: "Guderne, som har begunstiget de syv høje".


Romerkirken har - med alt sit afguderi - sit hovedsæde i byen Rom, også kaldet "Babylon" i NT - på samme måde som også Babylon var hovedsæde for afgudsdyrkelsen i GT. Det viser os at den - med al sin vederstyggelige afgudsdyrkelse - skal rejse sig på ny i endetiden!


Klik dig ind på billedet nedenunder...




BABYLON - OG NIMROD,
DEN FØRSTE AFGUDSDYRKER



Babylon blev bygget af Nimrod (1 Mos 10,8-10) og var sæde for det første store frafald (Babelstårnet). Her samlede folket sig efter syndfloden for at skabe sig et navn, og for at blive større og mægtigere, hvor de, i byens centrum, byggede Babelstårnet. Dette tempel var et symbol på oprør imod Gud.


Læs mere her...



JOMFRU MARIA OG DEN
HEDENSKE GUDINDE MED BARNET



Mariadyrkelsen kan spores tilbage til den babylonske afgudsdyrkelse - med Himmeldronning og søn. Her er det paradoksalt, at Jomfru Maria stadig bærer rundt på sin lille søn - til trods for at Himmelens Kongesøn langt overgår hende i magt og majestæt ...hvorfor mon det?


Læs mere her...



HVOR STAMMER JULEN FRA?



Pavedømmet er uden tvivl det samme ”Babylon”, som står skrevet på Skøgens pande. Og den katolske ”Jomfru Maria”, er den samme Himmeldronning, som israelitterne dyrkede, og som provokerede Gud. Ved nærmere øjesyn er bevismaterialet overvældende...



Læs mere her...



EASTER (PÅSKE)



Påske hedder på engelsk "Easter" – hvilket på ingen måde er et kristent navn. Easter er ikke andet end det babyloniske navn for Astarte, som i Nineve udtales Ishtar. Det er den samme som Baalti, Venus eller Semiramis, som også kaldes Modergudinden eller Himmeldronningen...



Læs mere her...



JOHANNES DØBERENS FØDSELSDAG



Den 24. juni - eller sankthansdag, blev også fejret i Babylon for den babylonske gud, Tammuz. Hvordan skulle Pavedømmet nu forene denne fest med kristendommen? Igen viste Romerkirken sin snuhed… ved at opkalde denne dag efter Johannes Døberen?



Læs mere her...



FESTEN FOR
JOMFRU MARIAS HIMMELFART



Hvis Pavedømmets sammenslutning af ugudelige og afgudsdyrkende fester er i stand til at forarge dig - så skal du vide, at denne kirke viser endnu større gudsbespottelse og fordærv ved at lave den lære, der står bag festen for Jomfru Marias Himmelfart.


Læs mere her...



STIGMATESERING



Nogle mennesker, i de katolske kredse, oplever "stigmatisering". Disse mennesker er af den opfattelse, at det er en guddommelig gave, idet de mener, at de får tildelt Kristi sårmærker og lider sammen med ham - til gavn for hele menneskeheden.



Læs mere her...



GENFØDELSE VED DÅB -
EN HEDENSK PRAKSIS



Det var et strategisk klogt træk Pavedømmet foretog sig ved sammenlægning af kirke og stat. Samtidig tillagde man læren om, at spædbørn ville gå fortabt, hvis ikke de blev døbt. Genfødelse ved barnedåb, som er en hedensk praksis, forenede hedninger og kristne i Kirken. Og hvilke fordele gav det så Statskirken?


Læs mere her...



RETFÆRDIGGØRELSE VED GERNINGER



Det gamle og nye Babylon (Pavedømmet) har mange ting til fælles - fx bygger de begge på retfærdiggørelse ved gerninger. I pavedømmet er det ærkeenglen Michael som har ansvaret for at redde de troendes sjæle i dødstimen. Men siger Skriften ikke: "For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds"? (Ef 2,8)

Læs mere her...



MESSEOFFERET FRA BABYLON



I det 4. århundrede, da man i de kristne kirker begyndte at tilbede Maria som Himmeldronning, indførte man også det "ublodige offer" i form af en rund oblat.

Ligesom så meget andet i den katolske lære stammer dette "ublodige offer" - messeofferet - fra Babylon.

Læs mere her...



DEN SIDSTE OLIE



Salvelse af de døende, som Rom praktiserer, kommer fra helt andre kilder end Bibelen.

Blandt de mange navne for Babylons afguder var ”Beélsamen”, hvilket er solens og solgudens navn. Bevæggrunden for at ”salve” de døende, foregiver man at være Jakobs Brev...


Læs mere her...



SKÆRSILDEN OG
BØNNER FOR DE DØDE



I ethvert religionssystem, undtaget Bibelen, forekommer læren om Skærsilden efter døden – samt bønner for de afdøde. De hedenske religioner indgiver et håb om en ny chance efter døden et sted hvor man udsættes for Skærsildens lutrende og rensende smerter.


Læs mere her...



PROCESSIONER MED AFGUDSBILLEDER



Esajas advarer os imod de hedenske skikke, som er kilden til de katolske helgenprocessioner.

I Grækenland finder vi en fest af samme karakter, som stort set er lig med en tilsvarende fest i Egypten. Disse fester ligger tæt op af Pavedømmets bodsprocessioner...


Læs mere her...



RELIKVIETILBEDELSE



Rom er der mange relikvier. Hvor som helst et kapel åbnes, eller et tempel bliver indviet, er der også relikvier fra mandlige eller kvindelige helgener. Relikvier fra helgener og rådne ben fra martyrer udgør en stor del af kirkens ”rigdom”.



Læs mere her...



KRONING OG PÅKLÆDING
AF HELGENFIGURER



I Romerkirken er påklædning af helgenfigurer en vigtig del af ceremonierne. Disse hellige figurer bliver iført klæder og de, der bekoster disse klædedragter, modtager store løfter: Bønhørelse og en opsparing af fortjenester – både i dette og i det kommende liv.


Læs mere her...



ROSENKRANSEN OG TILBEDELSE
AF DET HELLIGE HJERTE



De fleste kristne ved, hvor flittigt Romerkirken bruger rosenkransen, og hvor mekanisk bønnerne over dens perler bliver fremsagt. Men rosenkransen er ikke kirkens påfund - den er faktisk meget almindelig i de hedenske religioner.


Læs mere her...



OLIELAMPER OG VOKSLYS



Endnu en ejendommelighed i pavekirkens gudstjeneste er brugen af olielamper og vokslys. Brugen af lamper og kerter stammer fra samme kilde som al anden pavelig overtro - nemlig det gamle Babylon.



Læs mere her...



KORSETS TEGN



Der er endnu et symbol i den romerske gudstjeneste, som er værd at lægge mærke til, og det er korsets tegn. Korset bliver - i Rom - betragtet som den store beskytter i enhver faresituation.



Læs mere her...



PAVEN OG KARDINALERNE
OG PETERS NØGLE



I år 378 blev den ”kristne” biskop overrakt nøglerne til Janus’ og Kybeles’ templer, hvor han gik efter magt. Disse nøgler findes på pavens våbenskjold i dag og symboliserer hans verdslige og åndelige magt – som en, "der slår bro mellem det himmelske og det jordiske"...


Læs mere her...



NONNER OG MUNKE OG PRÆSTER



Hvilken magt har præsterne egentlig?

Hvordan opstod klostervæsenet?

Hvilken indflydelse har helgener og mystikere på den katolske lære og hvad indebærer det?




Læs mere her...



SKRIFTESTOLEN



Dette skriftemål aflægges altid i HEMMELIGHED OG I AFSKÆRMET TILBAGETRUKKENHED SAMMEN MED PRÆSTEN, som sidder iklædt Guds ”autoritet” og med ”ret” til at udfritte den bekendendes samvittighed og derefter at dømme eller tilgive.


Læs mere her...



BABYLON
SET I PROFETISK LYS



Vi har set det første og det andet Babylon historisk. Nu skal vi se dem som organiserede systemer. Det gamle Babylon gennemgik forskellig faser. I beskrivelsen det nye Babylon er der også en udvikling i forskellige tidsaldre.



Læs mere her...